#BlackLivesMatter - Rant

 
 
 
 
 
Hejsan alla fina bloggläsare!!
Jag är väldigt förstörd och ledsen just nu. Två Afrikan-Amerikanska män dog genom polisbrutalitet igår. Polisbrutalitet. Oskyldiga människor. 
 
Dessa två män heter Alton Sterling och Philando Castile. Båda av de männen är pappor och har inte bara sitt liv att tänka på utan sin familj också. 
 
Alton Sterling blev skjuten i bröstet har jag för mig, jag kollade på videon och såg när polisen dödade honom. Jag brydde mig inte vart han blev skjuten för att det är det sista jag tänkte på. Min första reaktion var hur i helvete kan någon som ska hålla medborgarna säkra och se till att alla mår bra och inte utses för hot eller misshandel skjuta en oskyldig man tills han dör. Han låg på marken, helt försvarslös, livlös och inväntade döden. Allt detta på grund av polisen. Hur kan någon som svurit att hålla medborgarna säkra från just sådana här tragiska händelser men ändå göra just det han svurit att INTE göra?
 
Hur kan man ens tänka sig att ta fram en pistol och skjuta en man som redan ligger nere i marken och försöker rädda sig själv pga all smärta han går igenom? Allt för att deras hudton var mörkare än deras. Ska mörkhyade människor behöva vara rädda att de ska bli skjutna genom att bara gå ut ur dörren? Hur länge ska detta pågå?
 
Det finns ABSOLUT ingen ursäkt för de poliserna att säga för att rädda sig själva. Ett meddelande för poliser som tagit något minimal och gjort det extremt pga någons hudton: Ta av er brickan och uniformen och ta på er KKK kläderna eftersom att det ni gör visa bara vart era tankar och åsikter är från. Det räcker nu!
 
Philando Castile blev stoppad av polisen eftersom att det var något fel på deras baklykta (flickvännen sa själv att baklycktan funkade bra och inget var fel med den.) Han blev sedan skjuten utav polisen framför sin flickvän och deras fyra åriga dotter i deras bil i Minnesota eftersom att polisen hittade en pistol i bilen. Philando berättade för polisen som stoppade honom att han har tillstånd att bära vapen. När han skulle ta ut sitt ID från plånboken så tolkade polisen att han skulle ta fram sin pistol. Philando blev skjuten pga detta som sagt framför sin flickvän och sin väldigt unga dotter. 
 
Att man ens är så hemsk mot en man när en liten flicka sitter i baksätet är dåligt nog, men att behöva döda honom framför henne är på en helt ny nivå. Hur kan man ens tänka sig att göra något sånt här?
 
Flickvännen och dottern blev separerade och tagna till polisstationen senare den dagen. De var spenderade i timmar där utan mat eller vatten. Flickvännen sa att de blev behandlade som fångare. Som att hon gjorde detta mot sig själv medan i verkligheten gjorde de det mot henne.
 
Jag är trött på att höra sådana här tragiska händelser hända! Jag är trött på att hemska saker händer i allmänhet. Det räcker tydligen inte att det är en terroristgrupp i mellanöstern och dödar barn nu. Det räcker tydligen inte att skjuta en gaybar i Orlando. Måste vi verkligen behöva se detta också? Man blir ju hur rädd som helst. 
 
Så snälla, håll era barn, makar, fruar och vänner till varandra och va säkra. För tydligen kan man inte vara säker från polisen heller. 

Ska man resa till London? HJÄLP

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så jag har funderat på en sak, vart ska jag resa denna sommaren? Jag har alltid vela åka till ett ställe jag inte vart i innan men det är ju sådana exotiska länder som kostar tusentals kronor. Så jag tänkte: ska jag till London igen? Jag var i London under sommaren 2014 och älskade det! MEn jag behöver eran hjälp, ska jag verkligen åka dit? Är det ett ställe ni skulle vilja att jag ska blogga mer om? 
 
 
Tills vidare får ni njuta av denna fina marabou:n :)
 
 

Mina böcker är här!

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så jag vill börja inlägget med att säga förlåt för att jag har vart inaktiv längre än jag behövde vara. Men jag har verkligen inte gjort något de senaste dagarna som jag tycker att ni skulle finna intressant. 
Men idag så kom mina tre Pretty Little Liars böcker (bok 14-16) i posten och jag är såååå glad att de äntligen är här!! Omslagen är jättefina också och jag ser fram emot att läsa klart hela serien. 
 
 
 

The Hunger Games + Ben & Jerry's

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så igår kväll så fick jag en konstig tanke. Och den tanken va att jag inte läst The Hunger Games serien på väldigt länge. Så jag tog upp första boken (The Hunger Games) och är just nu 222 sidor inne i boken. Älskar det mer än någonsin.
 
Idag bad mamma mig att gå ner till affären och handla lite saker för henne. Och när jag var där nere bestämde jag mig att köpa Ben & Jerry's för att ännu en gång så har jag inte ätit det på evigheter så jag tänkte: Varför inte liksom?
 
 

Stop the Hate

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så igår kom jag fram till en video som fick mig inte bara att gråta utan att sörja. 
Som ni alla vet så var det en väldigt tragisk händelse i Orlando, Florida. Och en massa liv tog slut den dagen. Runt 50+ personer förlorade deras liv. 50+ föräldrar förlorade deras barn.
 
Jag kan inte förstå hur en person kan ha ett sådant stort hat för en grupp människor som går på samma sätt som dig, andas samma luft, sover på samma sätt, älskar på samma sätt. Det är hur konstigt som helst.
Att gå in i en klubb och börja skjuta folk för något som de absolut inte kan ändra på, något som man föds som är bara tragiskt. 
Mitt hjärta går sönder till alla som dog, och mitt hjärta och mina tankar går till föräldrarna och vännerna till dessa offer som dog i Orlando, Florida.
Älska varandra. Oavsett vad.
 
 

Beställt nya böcker

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så om ni kommer ihåg så sa jag att jag beställde tre nya böcker. Och de böckerna är de tre sista Pretty Little Liars böckerna och jag kan inte vänta tills de kommer.
Böckernas ordning går så här
Bok 14: Deadly
Bok 15: Toxic
Bok 16: Vicious.
Och eftersom att jag är snäll så ska jag visa er hur omslagen ser ut.
 
 
 
 
 
 
 

Orange Is the new Black

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så ifall ni inte visste så har jag en sådan stor kärlek för Orange Is the new Black. Asså den serien är så bra och så rolig och så känslosam att det inte ens är kul. 
Ifall ni inte kollar på den serien så missar ni verkligen. 
Idag kommer jag inte göra mycket. Kommer nog inte gör mycket fram tills Gothia cup börjar för då kommer jag verkligen gå ut och ha roligt och såklart så ska ni komma med. 
 
 

Burned - PLL bok #12

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så igår kväll läste jag ut stunning, den 11e boken från Pretty Little Liars serien av Sara Shepard. Så idag påbörjade jag med Bruned (bok 12) och om jag kommer ihåg rätt så får man reda på vem -A är i denna boken, men man vet aldrig. 
 
Omslaget på denna bken är helt ok, det enda jag inte gillar är att dockan har en orange tröja och färgen på omslaget är blå. Blått och orange går inte bra ihop. 
Igår beställde jag bok bok 14-16 (Deadly #14. Toxic #15. Vicious #16) så de kommer någon gång gång sent denna veckan som kommer. :)
 
 

Kan vädret bli sämre?

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Jag älskar när det regnar. Men inte när det regnar hela tiden. Lite solljus och värme skadar ju aldrig? Det har helt seriöst regnat i ungefär två-fyra dagar i rad. 
Det är bra väder att sitta hemma och läsa och mysa med katten eller med sin flick- pojkvän. Men det skulle ju vara mycket roligare ifall man kunde gå ut och sitta vid solen och dricka något kallt. 
 
 

Café + Shopping - With Mom

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Igår var jag ute i stan med min mamma och fikade lite med henne på espresso house (standard). Sedan gick vi runt i några affärer tills vi kom till carlings och jag köpte något jag alltid ville ha. En vit bomberjacka och en svart T-shirt. Det var rätt så billigt för att de va 30% rea. 
Jag älskar jackan, den är tunn så den är inte SÅ varm. Man kan ha den emd en lätt tshirt och aa. 
 
Idag kom det första avsnittet av Pretty Little Liars säsong 7 ut och den va så HIMLA BRA!! Jättebra första avsnitt till säsongen måste jag säga. 
 
 

Stunning - PLL Bok #11

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så jag har blivit klar med den 10:e boken (Ruthless) av Sara Shepard. Igår kväll påbörjade jag sen 11:e boken i serien (Stunning) och är ungefär 5 kapitel inne i boken. 
 
Böckerna och serien är VÄLDIGT annorlunda. Boken har inte direkt den dära läskiga känslan som man får när man kollar på serien. Men böckerna har med en massa bra saker som inte TV-serien inte har med. 
Personligen så gillar jag böckerna. Inte älskar utan gillar. De kan vara lite jobbiga att ta sig igenom men när man väl kommer in i de så kan det vara svårt att släppa de. 
 
Du kan köpa böckerna på antingen -> CDON.COM <- eller på sidan jag använder och tycker är 100x bättre  
-> Adlibris <- 
 
 

Söndag

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så idag har det varit en relativt jobbig dag eftersom att jag vaknade upp med årets huvudvärk. Men min mamma sa still mig att följa med henne till stan så det gjorde vi.
Min mamma hittade en väldigt god parfym från Versace så den köpte vi. Sedan gick vi till espresso house och fikade litegranna. Nu ska jag chilla hemma och lyssna på musik, kolla på PLL och käka pizza som jag kanske borde beställa nu hehe. 
 
 

My Not so cool Room

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så igår hade jag verkligen inget att blogga om, jag ber om urssäkt över det. Men igår kväll fick jag en idé som ni kanske skulle gilla. Och det var att jag skulle visa er mitt rum. Tyckte att det skulle vara roligt för er att se hur jag lever och aa. Finns inte så mycket att säga än att jag inte kommer göra mycket idag än att läsa rätt så mycket och njuta av det "fina" vädret. 
Ha en fortsatt trevlig dag. :)
 
 

Väldigt tråkig dag

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så idag har det varit rätt så tråkigt faktiskt. Jag har verkligen inte gjort så mycket, bara stannat hemma och läsa och dricka ännu en smoothie, because why not? 
Just nu kollar jag om hela säsong sex av Pretty Little Liars för att jag måste komma ihåg vad som händer inför säsong sju som kommer den 21a Juni
Jag måste också tacka er alla för att ha nått 65 unika besökare på min blogg igår. Väldigt tacksam att jag just startat bloggen och jag redan har så många besökare. Tack igen <3 <3 
 
 

Hallon och Vanilj Smoothie

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Idag har det vart en rätt så tråkig dag, väldigt seg men nu slutar vi snacka om de negativa. 
Min mamma kom hem med frusna hallon and vanilj yogurt. Så idag ska jag visa - eller förklara - hur jag alltid gör min hallon smoothie. 
Det är helt enkelt bara att ha en blender, frusna hallon och vanilj yogurt. Du kan lägga till något mer ifall du vill men mina är alltid såhär. 
 
 

15e Juni

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Så idag är det 15e Juni och jag bara räknar ner till min födelsedag (14e Augusti) så det är lite mindre än två månader kvar. 
Men tills dess ska jag njuta av sommaren (om min pollen allergi låter mig) och äta glass. En glass som jag alltid älskat är Sandwich! Den är så god och krämig och allt asså ååhhhh så god! 
 
Ifall ni inte visste så har jag en katt som är runt två år gammal och vi har snart haft honom i två år. Han heter Lucifer (coolt namn va?) 
 
Men nu ska jag chilla på livet lite och läsa böcker. Jag läser om Pretty Little Liars bok serien för att jag kommer inte ihåg så mycket som hände i dessa böcker och aa jag har 13 av de hemma så varför inte använda då? 
 
 
 

Bean Boozled Challenge

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Detta var nog det av de vidrigaste jag smakat på. Jag, Aylin och Ranja köpte något som var för dyrt men oh well. Ni som vet vad "The Bean Boozled Challenge" är så vet ni nog hur det går till. Det är små börnor som har olika smaker men ser likadana ut. Dålig förklaring men videon förklarar allt. 
 

Tisdag

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Idag träffade jag upp två av mina väldigt bra kompisar: Aylin och Ranja. 
Vi tänkte äte middag på Ching Palace i Centralstationen (för er som vet vad det är; ayyyyeeee). Vi åt mat för att Aylin skulle åka till Turkiet i morgon så vi ville göra något gulligt vi tre innan hon åkte. 
Om ni har testat The Naked Juice Bar i nordstan så vet ni hur god den är! Jag köper alltid den som heter "Mean Green crusher" tror jag hahah. Så innan vi åt köpte jag en sån.
Min dag har vart väldigt rolig och jag ser verkligen fram emot vad sommaren har att erbjuda. :)
 
 
 
Visa lite kärlek till min kompis Aylin (tjejen till vänster). Hennes blogg heter -> KLICKA HÄR <- 

Nytt i bloggen - Instagram

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Detta kommer vara ett relativt kort inlägg.
Som väldigt få av er kan se så har jag lagt till en extra sak i min design på bloggen. Jag la till en liten låda där fyra av mina instagram bilder finns. Det tog lite tid för mig att fixa allt med koderna och så vidare men jag löste det. Jag tycker att det ser mycket bättre ut så för då kan ni se vad för bilder jag lagt upp på instagram. Och ifall ni vill följa mig på instagram (uppskattas mycket) så är mitt användarnamn -> @_roobiin <- 
Och ifall ni vill veta hur man gör en sådan sak så kan ni gärna säga till så kan jag visa er. 
 
 

Seg Söndag

Hejsan alla fina bloggläsare!!
Har ni också haft sådana dagar som bara är helt sega? För mig så är det alltid Söndagar.. Det är något med ordet "söndag" som gör allt segt. Tiden gå segt, energi är redan helt nere, man orkar inte göra något. 
 
Idag så vaknade jag rätt så tidigt (konstigt nog). Och jag spenderade helt seriöst 1 timma extra i sängen och bara tänkt på något som inte existerar. 
Jag gick sedan till köket och gjorde lite frukost. Något jag älskar att göra är att lyssna på musik medan jag lagar mat för att det gör mig mer pigg och jag blir så himla distraherad av musiken så jag börjar dansar. Det kanske inte är en bra sak men jaja! 
Jag ska nog till gymmet senare idag för att döda tiden och samla på mer energi.